Wie ben ik

Wie ben ik

 

Mijn naam is Monique van Boesschoten, geboren op 08 september 1983. Samen met mijn man Pier (19 juli 1981) onze zoon Valentijn (01 februari 2016) en twee katten woon ik in een hoekwoning in de wijk Toolenburg in Hoofddorp.

Ik ben in het bezit van de nodige papieren als EHBO voor kinderen en diploma verzorgende en welzijn niveau 2.

 

In de loop der tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Dat begon al vroeg toen ik op de kinderen in de buurt mocht passen. Tijdens mijn studie op de Pabo, heb ik stage gelopen op meerdere groepen op de basisschool. Ook heb ik gewerkt op een kinderdagverblijf zowel als oproepkracht voor alle leeftijden als anderhalf jaar een eigen babygroep (leeftijd 0- 1,5 jaar).

 

Ik vind het erg belangrijk dat een kind individuele aandacht krijgt, helaas is dat op een kinderdagverblijf niet altijd mogelijk. Dit is voor mij een van de redenen geweest om als gastouder te beginnen.

 

Voor mij staat de veiligheid en de ontwikkeling van het kind voorop. Als een kind zich niet veilig voelt in een omgeving zal dit de ontwikkeling niet ten goede komen. In een huiselijke, warme omgeving met voldoende uitdaging krijgt een kind de volle mogelijkheid zich te ontwikkelen.

Ik stimuleer het inititief van het kind zoveel mogelijk met voor mij als doel dat het kind zijn of haar fantasie gebruikt. De televisie zal dan ook sporadisch aan staan.

We zullen ook zoveel mogelijk buiten zijn. Om de hoek is een grote speeltuin en ook de Toolenburgsche plas is slechts op enkele minuten lopen.